Bryg I

Batch 1 (lagerøl)

 

Home
Up
Bryg I
Bryg II
Bryg III
Bryg IV

 

21/8-2005: Så er vi igang med at brygge øl. Materialerne ankom den 19. og idag startede vi så med at brygge. Vi havde købt Coopers Bavarian Lager, som er relativ nem at komme igang med. Vi spædede dog 5 skefulde mørk malt til for at få noget mere farve og smag. Nogle timer efter tilsætning af gær, bobler det hele lystigt (dog ikke så kraftigt som da jeg lavede vin).

27/8-2005: Der har været gang i gæringen i 6 dage, og vi er igang med at rengøre flasker. Det er lidt anstrængende, men det er jo vigtigt at de er helt rene.

28/8-2005: Så er vi klar til at tappe. 184g sukker tilsættes så vi kan få noget CO2 i flaskerne. Øllet tappes på flaske.

Her er så tre af flasker fra første batch.

3/9-2005: Vi holdt vejfest og selvom bryggen ikke havde gæret færdig, så smagte vi nogle stykker. Der var stærkt delte meninger.

10/9-2005: Gæster på besøg: Bryggen er væsentligt bedre nu, men det er faktisk muligt at smage forskel mellem flaskerne. De har tendens til at skumme når de åbnes.

1/10-2005: Øllen smager faktisk udemærket, selvom den mangler lidt humle. Der er stadig problemer med overkarbonering, men det er da lykkedes at lukke noget CO2 ud af flaskerne og dermed er skummet minimalt og de smager ikke af gær.

 

Home | Bryg I | Bryg II | Bryg III | Bryg IV