Bryg II

Batch 2 (Ale)

 

Home
Up
Bryg I
Bryg II
Bryg III
Bryg IV

 

1/10-2005: Batch nr 2 startes med at 80g Carafa Special Type I (Afskallet) (800 - 1000 EBC) hakkes i vores blender (jeg ønsker mig en maltmølle). ½L vand tilsættes og der mæskes ved 65°C i 90 minutter, hvorefter temperaturen hæves til 80°C i 10 minutter. Blandingen filtreres med filter og stilles i køleskab. ½L kogt vand lægges i fryser.

2/10-2005: Tom Cax Traditionel Dark Ale (1.8kg), 1kg Spraymalt (24 - 44 EBC), 2dL mørk sirup, 10g First Gold humle (8,1 % alpha) i humlesok samt 3L vand bringes i kog i 8L gryde. Blandingen koges i 50 minutter, hvorefter der tilsættes 20g sød appelsinskal, 50g First Gold humle (8,1 % alpha) og 10ml isingglass. Koges yderligere i 10 minutter. Blandingen filtreres (halvdelen gennem filter, men det går for langsomt så resten gennem sigte). ½L is tilsættes sammen med vand til 21L. Urten er dejlig mørk. Temperaturen viser 22°C, OG=1.050 og gæren tilsættes. 6 timer senere... Så bobler det. Jeg havde egentlig planlagt at sætte brygget ud i skuret i tempereret vandbad, men jeg manglede selvfølgelig en forlængerledning.

4/10-2005: Bobler væsentligt mindre og skummet er næsten forsvundet fra overfladen. Lugten under gæring ikke ubehagelig som ved Bryg I

7/10-2005: Der omstikkes til ny beholder. Væsentligt mindre mængde bundfald. 20g druesukker tilsættes for at danne CO2 og derved undgå iltning. Jeg kom til at smage... Det smager rigtig godt, mangler dog lidt kulsyre.

13/10-2005: To Cornelius-fade ankommer sammen med tappeudstyr. Jeg har lidt problemer med at få det tæt, men det lykkes.

16/10-2005: Det ene fad desinficeres og Øllet overføres. Fustagen trykkes til 2 bar, og rystes godt mange gange, men efter 5 timer kan jeg ikke modstå længere. Et glas tappes...

Fantastisk aroma og skum, men der mangler selvfølgelig stadig kulsyre endnu.

5/11-2005: Vi har smagt på den flere gange og den smager rigtig godt !

Opskriften kan også ses på BeerCalc

 

Home | Bryg I | Bryg II | Bryg III | Bryg IV