Bryg IV

Batch 4 (American brown ale)

 

Home
Up
Bryg I
Bryg II
Bryg III
Bryg IV

 

Det var da pokkers! Den sidste julebryg smagte lidt for godt.

13/12-2005: Batch 4 startes med 1.8kg Tom Cax Ale, 1kg druesukker, 200g mørk spraymalt og 300g mørk sirup. Opløses i 4L vand. 20g Tettnanger koges med i 60 minutter, 50g i 30 minutter og 20g i 10 minutter. 15ml issingglass koges med i 10 minutter. Batchen filtreres gennem filter og tilsættes ½L is. Vand til 20L, temperaturen er 23°C og OG=1058. Det var vanskeligt at filtrere batchen, men den blev meget klarere. Batchen gærer ved 21°C

18/12-2005: Omstikkes til ny beholder og tilsættes 20g dextrose. Bobler fint efter kort tid. SG=1020.

26/12-2005: Batchen tappes på fad. FG=1014 (5.6%). Farven er fin og smagen er god. Den kunne dog være klarere. Karboneres med 2 bar ved ca. 0°C i snevejr!

Jeg ville gerne have haft at den var lidt mere klar, men smagen fejler intet.

Her et billede af bryggen (Ørnekærs Nytårsbryg):

Opskriften kan også ses på BeerCalc

 

Home | Bryg I | Bryg II | Bryg III | Bryg IV