Det er min klare mening, at godt øl er godt for meget og hvis man drikker godt øl, så bliver man et gladere menneske. Det må derfor være enhver ølbryggers fornemste mål, at opnå det bedste resultat med de midler der er til rådighed.

Brygning
En typisk produktionsproces:

1,8 kg Muntons ekstrakt, 1000g lys ekstrakt, 500g dextrose, 300g mørk ekstrakt og 100g havregryn koges i samlet ca. 8L vand. 16g Brewers Gold i 60min, 16g Brewers Gold i 30min, 20g Brewers Gold i 10min og 30g Fnuggle i 5 min. Isingglass i 10 minutter. Batchen filtreres gennem en si. Filterkagen og humlesokken skylles med kogt vand for at få sukkeret ud. ½L is lavet på kogt vand tilsættes for at køle batchen. Der tilsættes vand indtil 22L. Batchen er ikke helt kold nok til gæren, så den står nogle timer med låg inden gæren drysses i. Denne gang undlod jeg gærstarter, men det var intet problem. Efter få timer boblede batchen.

Dag 16: Øllet filtreres og hældes på fad. Trykkes med 2 bar og sættes ved 5°C.

Dag 45: Prøvesmagt. Godt holdbart skum. Lysere end tidligere batche, men stadig med god maltsmag.
Bryg nr 26 er færdig og hældt på fad:
Batch 26 undervejs:
En typisk mæskeproces:

2 kg valset malt tilsættes til 77°C vand for at få en mæsketemperatur på 65°C. Der mæskes 60-90 minutter, hvorefter mæsken filtreres flere gange gennem et nylonklæde, indtil den bliver klar. Derefter kan maltsiruppen koges med humle, køles og tilsættes gærstarteren