Seneste nyheder

Home

 

 

 

2011.03.10 Allerede nu er der sat en ny bryg over (for at sikre at der altid er friskbrygget øl på fad). Det er en Amerikansk Pale Ale som er færdig som påskebryg

 

Ølsmagning 2011:

.

 

_____________________________________________________

 

2011.03.04: Der er sat en amerikansk pilsner over som bryg nr. 30. Den forventes at være færdig og drikkeklar omkring juni. Den skal gære koldt og er derfor sat i skuret ved ca. 10°C.

_____________________________________________________

 

2011.02.28: Så er bryg nr 29 hældt på fad. Den har stået en uge i skuret ved cirka 12°C for at gæren kunne sedimentere helt og gå i dvale. Bryggen dufter udemærket og smager ok (uden kulsyre). Bryg nr 29 skal anvendes til ølsmagning for kollegerne.

_____________________________________________________

 

2011.01.24: Den 18. januar blev batch nr. 29 startet. Desværre var der ikke tid til at starte batchen i 2010 som først planlagt.

Øllen bliver en ale som ligger meget op af den forrige. Igen bliver der anvende en humle ved navn Beate, som ikker er særlig kendt. Den er dog god som aromahumle og jeg forventer en god aromatisk øl.

____________________________________________________

 

2010.12.25: Fryserens vi har øllet i havde svigt i termostaten, hvilket gjorde at fryseren frøs øllet. Heldigvis blev det hurtigt opdaget og øllet tøede op igen. For at undgå gentagelser er fryserens egen termostat skiftet til en køleskabstermostat.

 

Smagen på øllet er sjovt nok blevet en anelse bedre.

 

Bryghuset forventer at sætte næste bryg over inden udgangen af 2010.

_____________________________________________________

 

2010.11.25: Den 30. Oktober blev batch nr 28 startet. Bryggen blev startet med min gode ven Allan som gerne ville følge fremstillingen af en øl.

 

Det var mægtig hyggeligt og som det sig hør og bør blev der smagt på specialøl under brygningen.

 

Den ene var en julebryg 2010 fra Brøckhouse mens den anden var Ørnebryg Ale no. 26. Efter min mening begge gode øl.

 

Bryggen vil efter planen kunne være færdig som julebryg til slutningen af november. Øllen er tilsat både kanel, stjerne anis og bitter appelsin.

 

24. november (1 måned til jul) blev bryggen tappet på fad og rystet grundigt. Efter en tur i nattekulden blev den smagt den 25. november. En rigtig julebryg!

 

Til minde om min morfar som var rigtig glad for ørnebryg, vil den være kendt som Eriks bryg.

Batch 26 undervejs:

Home | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | Brygning | Seneste nyt