23/12-2007:
1,8 kg Muntons ekstrakt blev bragt i kog i cirka 7 liter vand. 18g Goldings
blev kogt med i 60 minutter, 20g Goldings i 30 minutter. 40g bitter
appelsinskal, 3 stjerneanis og 50g blev havregryn (i humlesokken) kogt med i
15min. 10g First Gold i 10minutter sammen med 10ml isinglass. 10g First Gold
i 1 minut.
Efter kogningen blev 1,5kg medium ekstrakt
tilsat i gryden og opløst. Dette blev gjort for at mindske tabet af sukker i
humlen. Batchen filtreres ikke, men humlesokken
skylles med afkølet kogt vand. 500g dry light ekstrakt tilsættes direkte til gæringskar
sammen med 1,5L kogende vand. Resten af urten tilsættes gæringskar sammen
med ca. 1,2L is og vand til 22L. Batchen tilsættes gæren. Den gærer fint
efter nogle timer.
30/12-2007:
Batchen omstikkes hurtigt til nyt gæringskar. Efter 8 dage sættes karet i
skuret ved 8°C.
22/1-2008:
Batchen filtreres. Det går utroligt hurtigt. 4½ L øl filtreres på under 2
minutter! Batchen sættes under tryk ved 1,8 bar.
29/1-2008:
Nu er der tilstrækkelig kulsyre i øllet. Den smager godt. God humle, om end
den kunne have været kraftigere for en Pale Ale. Jeg synes ikke rigtig jeg
kan smage hverken anis eller appelsin, men den er alligevel god.
Bryg 14: