Bryg XIX

Batch 19 (British brown ale)

 

Home
Up
Bryg XIV
Bryg XV
Bryg XVI
Bryg XVII
Bryg XVIII
Bryg XIX

 

2/11-2008: Julebryg med lidt rundere smag. Alkoholprocent beregnet til 5,6%!.

ca. 2kg Bavarian dark flydende ekstrakt koges i ca. 7 l vand. 20g East Kent Golding (5%) blev tilsat og kogte med i 60 minutter. 12g East Kent Golding (5%) og 50g appelsinskal kogte med i 30 minutter. 10ml isinglass, 100g havregryn, 10g stjerneanis og 20g Fnuggle (3.7%) i 10 minutter.  10g Fnuggle (3.7%) i 1 minut. De resterende 2kg ekstrakt og 100g dextrose tilsættes sammen med kogende vand direkte i gæringskaret. 1L is, kogeblandingen og vand til 21L tilsættes. Gær tilsættes og gæringskaret stilles i bryggers.

16/11-2008: Omhælde til nyt fad. Smager allerede rimeligt.

1/12-2008: Denne gang filtreres ikke, men øllet sendes direkte på fad. og karboneres med 2 bar.

3/12-2008: Smagsprøve. Konen udtaler: Det er vist en farlig øl, man kan komme til at drikke rigtig meget af den.

 

Home | Bryg XIV | Bryg XV | Bryg XVI | Bryg XVII | Bryg XVIII | Bryg XIX