2/11-2008:
Julebryg med lidt rundere smag. Alkoholprocent beregnet til 5,6%!.
ca. 2kg
Bavarian dark
flydende ekstrakt koges i ca. 7 l vand. 20g East Kent Golding (5%) blev tilsat og kogte med i 60 minutter.
12g East Kent Golding (5%) og 50g appelsinskal kogte med i 30 minutter. 10ml isinglass, 100g havregryn,
10g stjerneanis og 20g Fnuggle
(3.7%) i 10 minutter. 10g Fnuggle (3.7%) i 1 minut. De resterende 2kg
ekstrakt og 100g dextrose tilsættes sammen med kogende vand direkte i
gæringskaret. 1L is, kogeblandingen og vand til 21L tilsættes. Gær tilsættes
og gæringskaret stilles i bryggers.
16/11-2008:
Omhælde til nyt fad. Smager allerede rimeligt.
1/12-2008:
Denne gang filtreres ikke, men øllet sendes direkte på fad. og karboneres
med 2 bar.
3/12-2008:
Smagsprøve. Konen udtaler: Det er vist en farlig øl, man kan komme til at
drikke rigtig meget af den.